A férfiak meddőségével kapcsolatban felmerül egy igen furcsa részlet, amit nem is igazán szoktak bolygatni. Ez pedig az, amikor a meddőség ugyan jelen van, de mivel a családalapítás már megtörtént, így a férfiakat ez már nem zavarja, sőt, a védekezésről sem kell már gondoskodniuk. De sajnos ennek megvannak az árnyoldalai is.

Meddőség családalapítás után?

Sok férfi úgy érzi, mivel a gyermek már megvan, a meddőségük nem jelent semmilyen problémát, főleg, ha nem is akarják bővíteni a családot. Sőt, így spórolnak is, hiszen a védekezéssel sem kell foglalkozni. Ez ugyan igaz, de a meddőség nem jár egyedül…

Okok és következmények

A leggyakoribb kiváltó ok a tesztoszteron szint alacsony volta, és az ebből adódó spermiumképzési problémák. Ennek hátterében a tápanyaghiány húzódik meg, de nem csak a meddőség az okozott gond. Az alacsony férfihormon-szint ugyanis odavág a libidónak, az izomtömeg-növelésnek és megtartásnak, valamint ösztrogéndominanciát is okozhat.

A tápanyaghiányok számos ponton okozhatnak meddőséget, nem csak a hormonszint eltolásával. A D-vitamin, a cink, a vas és sok más tápanyag hiánya is okozója lehet a meddőségnek, és a hiányállapotok más gondokat is kiválthatnak.

A fent említett csupán néhány dologból, melyek meddőséget okozhatnak, jól látszik, hogy családalapítási, bővítési vágytól függetlenül kezelni érdemes a problémát. Ennek legegyszerűbb módja a férfivitamin, mely a tápanyaghiányokat képes helyreállítani – persze ehhez jó felszívódású anyagok kellenek. A felszívódás kulcsa a megfelelő komplexitás – az egyes anyagok segítik mások hasznosulását –, és a biológiailag aktív kötési formák – a készítményben az anyagok -citrát és -glükonát kötési formában legyenek jelen.