Tudj meg többet a Trimeszter készítményekről!

Szerves hatóanyagokkal, a jobb hasznosulásért.

Általános kérdések

A Trimeszter várandósvitamin abban lesz a segítségedre, hogy vitamin, tápanyag és nyomelem raktáraidat feltölti, így felkészíti a testedet arra, hogy kisbabád lehessen. A teherbe esés a tested számára hatalmas kihívás, amit csak akkor fog vállalni, ha az egészségi állapotod, és az álltalános erőnléted is jó. Vagyis a Trimesztert már akkor érdemes szedned, amikor elhatározzátok a pároddal, hogy most már jöhet a baba.

A Trimeszter egy várandós vitamin, aminek a célja, hogy a szervezeted tápanyag raktárait feltöltse, ezzel segítve a teherbe esés, és a kicsi kihordását, valamit a szoptatást. Az, hogy meddig kell szedned a Trimesztert, egyénenként változik, hiszen minden szervezet egyedi.

A szülés után a Trimesztert nem kell abbahagyni, sőt. A szoptatás időszaka is extra igénybevétel az anya szervezetének, vagyis a fokozott ásványi anyag, nyomelem és vitamin bevitel ekkor is fontos, hogy a tejtermelés zavartalan lehessen. A Trimeszter 3 készítmény ebben az időszakban is segítségedre lesz.

A Trimeszter várandósvitamin különleges tagolású, trimeszterenként bontott. Az első, vagyis a Trimeszter 1 a baba tervezésétől egészen az első trimeszter (fogantatástól számított 12. hét) végéig, a Trimeszter 2 a második trimeszterben (12.-28. hét), a Trimeszter 3 pedig a harmadik trimesztertől (28. héttől) egészen a szoptatás végéig segíti a szervezeted tápanyag, nyomelem és vitaminellátottságát.

A Trimeszter várandósvitamin szerves kötésű anyagokat tartalmaz, ami nagyon fontos, hiszen sokkal jobb felszívódást, hasznosulást biztosít, mint a szerveztelen kötésű anyagok. Ahhoz, hogy ezeket a vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat össze tudjuk kapcsolni, két, nagyobb méretű tablettára kellett bontani a napi adagot. Ez azt jelenti, hogy egy doboz Trimeszterben 60 darab tablettával találkozhatsz, ami egy hónapnyi adag. Javasoljuk, hogy a két tablettát egyszerre vedd be, este, bő folyadékkal.

A Trimesztert nem kell szüneteltetni sem betegség, sem a menzesz alatt, nyugodtan szedheted, hiszen a hatását ekkor is kifejti. Ha a terhesség már létrejött, a Trimesztert akkor is folyamatosan, megszakítás nélkül tudod szedni.

Kivételt képez: A fájástevékenységek beindulását akadályozhatja a magnézium szerves formája, ami eddig megakadályozhatta a korai vetélés és a koraszülés beindulásának kockázatát. Az utolsó trimeszter heteiben be kell indulniuk a jósló fájásoknak és a fájástevékenységeknek. Ezáltal kivételt képez a Trimeszter 3 készítményünk minden változata, amit a szülés várható ideje előtt két héttel javaslunk szüneteltetni. A szoptatási időszak alatt viszont ajánlott a további fogyasztása a Trimeszter 3 készítményeinknek.

Sokan tapasztalják, hogy a Trimeszter szedése miatt a menzeszük összekavarodik. Nos, a jó hír, hogy nem összekavarodik, hanem helyreáll. A szervezet számára az elsődleges a létfenntartás, és csak másodlagos a reprodukció. Ez azt jelenti, hogy az olyan funkciókat, amik nem az élet fenntartásához kellenek korlátozza, ha nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem. A „zavarodást” az okozza, hogy a menzesz eddig rosszul, elégtelenül, vagy éppen visszafogottan látta csak el a feladatát, mert a tápanyagraktárak nem voltak feltöltve. A Trimeszter most feltölti ezeket, így a menzesz is elkezd visszaállni a normál mederbe. Ehhez viszont kell egy kis idő, és ebben az átmeneti időszakban észlelheted úgy, hogy a Trimeszter összezavarta a menzeszedet.

Alapvetően igen, de mindenképpen figyelned kell bizonyos anyagok mennyiségére. A D-vitamin, E-vitamin, A-vitamin, illetve a K-vitamin zsírban oldódó vegyületek, melyeket túl lehet adagolni. A vízben oldódó társaik esetében ez nagyon nehéz, a felsorolt vitaminoknál azonban nem szabad túllépni a nemzetközi ajánlásokban előírt mennyiséget. A túladagolás a szervezet számára nagyon előnytelen, ezért a Trimeszter dobozán felsorolt mennyiségeket vedd figyelembe akkor, amikor más készítményt is szeretnél együtt szedni a várandós vitaminunkkal!

A túladagolás veszélye abban az esetben is fennáll, ha cink és/vagy réz tartalmú készítményeket szedsz egyszerre a Trimeszterrel. Kérlek, ebben az esetben is fordíts fokozott figyelmet a nemzetközi ajánlások alapján meghatározott mennyiségek betartására!

Fontos, hogy más anyagok is túladagolhatóak, amiket a készítmény tartalmaz, így amennyiben kiegészítő készítményt szeretnél szedni a Trimeszter mellé, egyeztess kezelőorvosoddal!

Konzultáció Ratkó Tündével

Ratkó Tünde szülésznő vagyok. Mióta csak végeztem az egészségügyi tanulmányaimmal azzal foglalkozom, hogy olyan pároknak segítsek, akik családdá szeretnének válni, így ebben mostanra nagy tapasztalatom is van. A helyzet nem könnyű, de szinte mindig van megoldás, ugyanakkor a rengeteg vizsgálat, adat és lelet között könnyű eltévedni, elveszteni a vezérfonalat, hogy Te és a párod mit tehettek együtt azért, hogy belőletek is család lehessen - Én ebben fogok segíteni Nektek!

Teljeskörű várandóssági, termékenységi tanácsadás

Több, mint 25 éves tapasztalat

Közel 50.000 baba, mely a segítségemmel születhetett meg, pedig erre szinte semmi esély nem volt.

Segítség, akkor is, ha a leendő apuka oldalán jelentkezik a probléma

Kapcsolat

Kérdésed van?
Segítünk.

Kapcsolatfelvétel