Életmódi - Babainfo rovat

8.rész A férfiak is lehetnek meddők? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 8. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. Ki a felelős a meddőségért? A nő, vagy a férfi? A vetélés is lehet a férfi egészsége miatt? Tényleg akkora a gond a férfiak meddőségével? Mi a helyzet a magyar férfiak esetében? Mi az a határ, ahonnan a faj már nem fenntartható? A spermiumok az étkezés minőségétől függnek? Ha szeretnénk gyermeket, tennünk is kell érte! A spermiumok mennyisége és a minősége is romlik? Tehetünk valamit a férfi meddőség ellen? Legutóbbi adásunkban ezekben a témákban keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.

7.rész Gondot is okozhatnak a tápanyagok? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 7. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. Mindegy, hogy milyen anyagokat viszünk be a szervezetbe? A szerves vagy a szervetlen tápanyagok a jobbak? Mit okozhatnak a szervetlen tápanyagok? Árthatnak is a szervetlen anyagok? Mit várhatunk a szerves tápanyagoktól? Mik azok az NRV%-ok? Segítik az egyes anyagok mások hasznosulását? Hogyan lehet elkerülni, hogy túladagoljuk a vitaminokat, tápanyagokat? Komplex készítmény, vagy összeválogatott tápanyagok – melyik a jobb? Legutóbbi adásunkban ezekben a témákban keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.

6.rész Jó tápanyagok = termékenység? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 6. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. A táplálkozás a kulcs a termékenység megtartásához? Jelentősen csökkent az élelmiszerek beltartalma… Magyarországon hány embert érint a meddőség? Tényleg van létjogosultsága a táplálékkiegészítőknek? Kihez forduljunk, ha szembesülünk a meddőség tényével? Kimutatható, melyik tápanyagokból van hiány a szervezetben? Női vagy férfi gond a meddőség? Mi tegyünk, ha elveszünk a rengeteg információ között? Legutóbbi adásunkban ezekben a témákban keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.

5.rész Eltérő trimeszterek – eltérő tápanyagigények | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 5. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. Miért kiemelten fontos a folsav pótlása? Milyen folsavat érdemes szedni? Mi az az NRV? Mennyi folsav kell az NRV szerint? A folsav természetes forrásból pótolva? Mesterséges anyagok a tablettákban? Quatrefolic folsav 3.trimeszter: hízás és B-vitaminok Mire van szüksége a szervezetnek a második trimeszterben? Legutóbbi adásunkban ezekben a témákban keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.

4.rész Mire van szüksége a szervezetnek a lombik előtt? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 4. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. Túl hamar fordulunk a lombikprogram felé? A lombikprogram mellett is támogatni kell a szervezetet! A lombikprogram sikere az orvoson múlik? Az édesapa szervezetét is fel kell készíteni a lombikprogramra! Miért van maximalizált életkor a lombikprogram esetében? Mire van szüksége a szervezetnek a lombik előtt? A lombik előtt tegyük helyre a szervezetet! Legutóbbi adásunkban ezekben a témákban keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.

3.rész Lehet tenni a terhesség alatt jelentkező veszélyek ellen? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 3. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. Napjainkban veszélyben vannak a kismamák? Támogatni kell az immunrendszert a terhesség alatt? A rossz minőségű étel árthat a terhességnek? Mik a sorozatos vetélés leggyakoribb okai? Milyen anyaggal támogassam a várandósságot? Egészségesen élek, lehet gond a terhességemmel? Legutóbbi adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.

2.rész 50 év múlva már nem lesz termékeny férfi? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Az Életmódi – Babainfo rovat 2. részének teljes beszélgetése, ami az adásból kimaradt. Kell aggódnunk attól, hogy nem fog a jövőben több baba születni? Egy étrend-kiegészítő is lehet természetes megoldás? Laikusként hogyan válasszunk megfelelő készítményt? Legutóbbi adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.


1.rész Mikortól életképes a koraszülött? | Ratkó Tünde & Somogyi Zoltán

Mik azok a trimeszterek? Miért fontos, hogy 3 részre tagoljuk a várandósság időszakát? Van 4. trimeszter is? Legutóbbi adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ Ratkó Tünde termékenységi szakember segítségével.


További videóink

Podcastek

Az elmúlt évtizedekben drámaian megemelkedett a meddőségi problémáktól szenvedők száma: Magyarországon a statisztikai adatok alapján a párok 25 százaléka küzd meddőséggel. Mai podcast- beszélgetésünk vendége Ratkó Tünde szülésznő, a Trimeszter termékcsalád feltalálója, akinek a segítségével több mint 50 ezer baba jöhetett a világra. A beszélgetés során szó volt arról, mi okozhat meddőséget, milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni, melyek a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok, de a férfiakat érintő problémákra is kitértünk. Számos hasznos tanácsot is hallhatunk egy olyan szakembertől, aki az életét arra tette fel, hogy segítsen a babára vágyó pároknak – azért, hogy „Éljétek át ti is a csodát!”.