Mennyi egy jó szeretkezés hossza? Mikortól kell tartani a merevedési zavaroktól, vagy normális az önkielégítés egy párkapcsolatban? És mi a helyzet a családalapítással? Arra milyen hatást gyakorol? Ezek olyan kérdések, amik gyakran merülnek fel az erősebbik nemben is, de az interneten nagyon sok fals információval találkozhatunk. Most tisztázzuk ezeket a kérdéseket 

40 felett jönnek a merevedési zavarok 

A korral valóban sokszor érkeznek a merevedési zavarok is, de ennek oka nem maga a kor, hanem a szervezet működésének fokozatos leromlása, illetve a pszichés behatások. Értelemszerűen azok a betegségek is a szervezet leromlásához tartoznak, melyek kiváltói lehetnek a merevedési zavaroknak. Védekezni ezek ellen a megelőzéssel lehet a legjobban, itt pedig a megfelelő tápanyagpótlás az egyik legerősebb fegyverünk! 

50 perc egy normál szeretkezés hossza 

Nos, hogy mit tekintünk normál hossznak az nagyon szubjektív. Tulajdonképpen az a szeretkezés, ami mindkét fél számára kielégítő, már egy jó szeretkezés volt, függetlenül attól, hogy ez 3 perc volt vagy akár 2 óra! 

Ha a kérdés azért ötlik fel bennünk, mert félünk a teljesítményünk nem lesz megfelelő, akkor inkább kérdezzünk! Ez egyrészt előjátéknak sem rossz, másrészt tudjuk, merre induljunk el. A szorongás és a félelem biztosan csak ront a helyzeten, a kérdés pedig jó eséllyel jelentősen javít rajta. 

A férfi élete végéig termékeny 

Mivel a spermiumok termelése életünk végéig történik, így tulajdonképpen igaz lehet a fenti állítás, de csak nagyon erős feltételekkel – hiszen a tápanyagellátottság függvénye, hogy a termelés milyen mértékű. 

Más kérdés, hogy a korral jelentősen romlik a spermiumok minősége. A romló minőség sajnos bár nem lehetetleníti el a megtermékenyítést, de jelentősen növeli a vetélés, koraszülés és a genetikai gondok kialakulásának lehetőségét. A spermiumok minőségi problémái ráadásul már igen korán is jelentkezhetnek a nem megfelelő tápanyagellátottság okán, amit azonban az egészséges életmóddal alapesetben korrigálni lehet. Sajnos, ahogyan azt már korábban is említettünk az élelmiszerek beltartalma jelentősen csökkent, miközben a stressz és más környezeti tényezők romboló hatása egyre erőteljesebben van jelen. A szervezet támogatására érdemes kifejezetten a férfiak számára kialakított vitaminkészítményt választani, amiben az anyagok szerves kötési formában vannak jelen – így ugyanis a hasznosulásuk akár 80%-kal is javulhat. Emellett a készítmény legyen komplex. Azt megmondani komoly vizsgálatok nélkül, hogy miből is van hiány a szervezetben nem lehet, vagyis a komplexitás célszerű, ezen felül pedig az egyes anyagok hasznosulását elősegítik más anyagok is! 

Az önkielégítés csökkenti a termékenységet 

A gyakoriságtól függ. Ha túlságosan gyakori a maszturbálás az a termékenységre negatívan hat. De a spermiumok minősége szempontjából fontos, hogy 2-4 naponta frissüljön az állomány. Azt azonban tisztázzuk, hogy az önkielégítés egy teljesen természetes, egészséges dolog még tartós kapcsolatban is – persze ésszerű keretek között.