Megrendelés

Trimeszter 1

0-3 hónap

Trimeszter 2

3-6 hónap

Trimeszter 3

6-9 hónap

1 doboz tartalma: 1 illetve 2 db tesztcsík
A MÉRÉS ELVE: Terhesség esetén a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően egy choriogonadotropin nevű hormon kezd megjelenni a vérben és a vizeletben.
A tesztcsík humán choriogonadotropin (hCG) kimutatására alkalmas vizeletben.

A megtermékenyülés után 7-10 nappal, azaz a beágyazódást követően akár 3 nappal alkalmas terhesség korai kimutatására, az esedékes következő menstruáció kimaradása előtt 3-6 nappal.

A mérés immunológiai vizsgálati eljáráson alapszik, a jelet hCG béta-alegységére specifikus, jelölt monoklonális ellenanyag biztosítja.

A teszt érzékenysége 25 IU/liter hCG. Az esedékes menstruáció kimaradása napján a hCG koncentrációja a 100 IU/litert is meghaladhatja a vizeletben.

Vásárold meg online, és nyerd meg ajándékaink egyikét.

Vásárlás

A Trimeszter Terhességi Gyorsteszt a megtermékenyülés után 7-10 nappal, azaz a beágyazódást követően akár 3 nappal alkalmas a terhesség korai kimutatására, az esedékes következő menstruáció kimaradása előtt 3-6 nappal, a teszt kiváló érzekenysége miatt.

A tesztcsík csak in vitro diagnosztikai (IVD) célra használható, önellenőrzésre alkalmas orvostechnikai eszköz.

Hogyan használd a Trimeszter Terhességi tesztet?

MINTAVÉTEL, ELŐKÉSZÍTÉS:

Pontosan kövesd az utasításokat!

Vizeletvétel történhet bármikor a nap folyamán, azonban a reggeli első vizeletben mindig magasabb a kimutatandó hormon koncentrációja. Lehetőleg friss mintából végezzük a vizsgálatot. Tesztelés előtt maximum 48 óráig 2-8°C-on lehet tárolni a vizeletmintát.
Ha hűtött mintát tesztelünk, a lezárt tasakban lévő tesztcsíkot és a vizeletmintát hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre (20-25°C-ra) tesztelés előtt.
A tesztcsíkot a fóliatasak felbontása után azonnal (1-2 órán belül) használjuk fel!
Lehetőleg kézzel ne érjünk a középső, fedetlen reakciózónához (a nyilak és a hCG felirat között).

A VIZSGÁLAT MENETE:

Trimeszter Terhességi Gyorsteszt minta

A vizeletmintát töltsük egy tiszta edénybe. A lezárt tasakból kivett tesztcsíkot mártsuk a vizeletmintába a nyilakkal jelzett irányban, a nyilak hegyénél lévő vízszintes jelig, amely kb. 1,5 cm-re van a tesztcsík aljától.

A tesztcsíkot leolvasásig tarthatjuk folyamatosan a vizeletmintában, vagy ha legalább 30-40 másodpercig a mintában tartottuk, kivehetjük, és vízszintes felületre fektetve olvassuk le az eredményt.

LEOLVASÁS:

A jelek általában 3 percen belül láthatóak, de az eredmény értékeléséig várjon legalább 10-15 percet, hogy a háttér teljesen kitisztuljon! Száradás után a jelek a legtöbb esetben hosszú ideig, akár hónapokig stabilak maradnak.

AZ EREDMÉNY ÉRTÉKELÉSE:

POZITÍV (TERHES): Egyértelműen két piros csík látható, a teszt-csík (T) és a kontroll csík (C)
NEGATÍV (NEM TERHES): Csak egy piros csík látható, a kontroll csík (C). A kontroll csík megjelenése arra utal, hogy a tesztcsík működőképes.
ÉRVÉNYTELEN: Nem látszik egy csík sem. Ebben az esetben a vizsgálat nem értékelhető, mert valamelyik reagens nem működőképes.

Trimeszter Terhességi Gyorsteszt minta

MEGJEGYZÉSEK:

A teszt-csík és kontroll csík intenzitása nem minden esetben azonos, ez függ a mintában lévő hCG mennyiségétől. A kontroll csíknál (C) gyengébb, de 15 percen belül határozottan megjelenő teszt-csík (T) esetén pozitívnak tekinthető a minta.
Előfordulhat, hogy bizonyos mintákban kb. 15 perc után alig látható T-jel alakul ki, ez nem minden esetben utal pozitív eredményre.
Ha alig látható a teszt-csík (T), és bizonytalan az eredményben, néhány (2-5) nap múlva friss mintával ismételje meg a vizsgálatot, ugyanis a hCG hormon koncentrációja a terhesség legkorábbi szakaszában 1,5-2 naponta megduplázódik. Pozitív hCG-jelet kaphat abortálás után is több hétig.

Más gyorstesztekhez hasonlóan, a teszt eredménye csak kiegészítő információt nyújt, a terhesség végső megerősítéséhez mindenképpen további orvosi és laboratóriumi vizsgálat szükséges. Terhességen kívül bizonyos tumorok, petefészek-ciszta, ektópiás terhesség okozhat magas hCG-szintet. Ezért a vizeletben kimutatott hCG-t nem szabad terhességnek tulajdonítani, ha az említett patológiai állapotok nincsenek kizárva.

TÁROLÁS:

A tesztet lezárt tasakban 4ºC és 30ºC között tárolhatjuk a lejárati ideig. Csak közvetlenül felhasználás előtt nyissuk fel!

ZAVARÓ ANYAGOK HATÁSA:

Nem ismert.

MEGSEMMISÍTÉS:

Végezze gondosan, emberi testből származó minta fertőzött lehet.

Trimeszter Terhességi Gyorsteszt design

További termékeink:

Trimeszter Prémium 1

Trimeszter Prémium
1

0-3 hónap

Trimeszter Prémium 2

Trimeszter Prémium
2

4-6 hónap

Trimeszter Prémium 3

Trimeszter Prémium
3

7-9 hónap

Trimeszter 1

Trimeszter
1

0-3 hónap

Trimeszter 2

Trimeszter
2

4-6 hónap

Trimeszter 3

Trimeszter
3

7-9 hónap

Trimeszter 1 Jód Nélküli

Trimeszter 1
Jód nélküli

0-3 hónap

Trimeszter 2 Jód Nélküli

Trimeszter 2
Jód nélküli

4-6 hónap

Trimeszter 3 Jód Nélküli

Trimeszter 3
Jód nélküli

7-9 hónap

Trimeszter Women

Trimeszter
Women

Nőknek.

Trimeszter Men

Trimeszter
Men

Férfiaknak.

Trimeszter with Quatrefolic

Trimeszter
with Quatrefolic®

4. generációs folát.


Miért a TRIMESZTER
várandósvitamin?

...mert a kisbabád megérdemli a gondoskodást...

Tudj meg többet