Egy baba elvesztése hatalmas teher az egész családnak. Ezen a helyzeten pedig csak ront, ha egy rég tervezett és vágyott magzatról vagyunk kénytelenek lemondani. A vetélést átélni is szörnyű, ám az okok keresése talán még rosszabb, hiszen sok esetben nem is derül ki, mi okozhatta a tragédiát. Sajnos az indokok közt a sperma minősége is elékelő helyen szerepel.

Minőség?

Abban az esetben, ha a spermiumok minőségével van gond, a megtermékenyítés akkor is nehezebbé válik, ám az igazán nagy baj abban rejlik, hogy a megtermékenyített petesejt fejlődésében rendellenességek következhetnek be – ez ugyanis a legnagyobb veszélye a rossz minőségű örökítőanyagnak.

Betegség

Minőséi romlás abban az esetben következik be, ha a spermium DNS-e vagy RNS-e sérül, vagyis a genetikai információkban hiba keletkezik. Ez több dolog is eredményezhet. Egyrészt természetesen jelentősen növeli a genetikai rendellenességek kialakulásának esélyét. Másrészt pedig – amit sokkal kevesebben tudnak – jelentősen növeli a vetélés és a koraszülés esélyeit is.

Sorozatos vetélés és felkészülés

A fentiekből jól látható, hogy az urak esetében is hatalmas jelentősége van annak, hogy a megfelelő tápanyagellátottsággal támogassák a szervezetüket, és ezen keresztül örökítőanyaguk megfelelő minőségét és mennyiségét is biztosítsák.

Ehhez nyújt jó alapot a férfivitamin, aminek azonban mindenképpen szerves kötésű, biológiailag aktív anyagokat kell tartalmaznia, mivel ezek felszívódása 80°-kal jobb. Az eredményesebb beépülés pedig gyorsabb javulást is hoz magával.

Csak az étel?

Kizárólag az étkezéssel ma már sok esetben nem vagyunk képesek a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelére. Ennek oka szerteágazó, közrejátszik benne a tömegtermelés, a vegyszerezés és sok más is. De önmagukban a tápanyagok sem tökéletesen elegendőek. Az egsészéges életmóddal és a mozgással képeznek egy olyan hármast, mely már kiemelkedő javulást képes eredményezni a szervezetben.