A szex ugyan messze nem csak a gyermekáldáshoz szükséges folyamat, de azok a párok, akik rég próbálkoznak már a családalapítással, mégsem járnak sikerrel, lázasan keresik a megoldásokat, amikkel az esélyeiket növelhetik. Igen, a szex, pontosabban a megfelelő póz kiválasztása is képes növelni az esélyeket, de ennél jóval hatékonyabb eszközök is vannak! 

Fontos a póz? 

Az élvezet szempontjából mindenképpen, de a családalapítás elősegítése szempontjából nem feltétlenül. Az együttlét sikerességét a póz abban az esetben elenyészően befolyásolja csak, ha két egészséges, normál termékenységű emberről van szó. Ha azonban a baba rég várat magára, minden apró esélybe belekapaszkodik az ember. Az esélyek növelése ellenben lényegesen jobban függ a megfelelő tápanyagellátottságtól, mint a póztól. 

Ez nagyon egyszerűnek, sablonosnak tűnik, pedig messze nem olyan könnyű, mint hinnénk. Napjainkban ugyanis a tápanyagellátottsággal komoly gondok vannak, hiszen az élelmiszerek beltartalma is jelentősen lecsökkent, miközben a minket érő környezeti ártalmak egyre több és több tápanyagfelhasználásra ösztönzik a szervezetet. Vagyis a legtöbb, amit mi magunk megtehetünk a sikeres családalapításért a rendszeres mozgás, az egészséges életmód és a megfelelő tápanyagpótlás. Ez vitaminkészítménnyel megoldható, de itt figyelni kell néhány dologra. Mindenképpen komplex készítményt keressünk, melyben a lehető legtöbb anyag szerves, biológiailag aktív formában van jelen. Ez praktikusan -citrát és -glükonát kötéseket jelent. Ezen felül férfiak esetében mindenképpen kifejezetten számukra kialakított készítményt válasszunk. A hölgyek esetében a családalapítás elősegítésére a várandósvitamin lehet ideális, mely képes figyelembe venni az eltérő trimeszterek eltérő igényrendszerét. A felkészülési időszaknak és az első trimeszternek ugyanis azonos az igényrendszere, ettől eltér a második trimeszter tápanyagigénye, és mindezektől eltér a harmadik trimeszter és a szoptatási időszak egységének tápanyagigénye! 

De akkor számít a póz? 

Ha mindenképpen ragaszkodunk a póz meghatározásához is, akkor a klasszikus misszionárius is megfelelő, hiszen a spermiumok a “célállomáshoz” közel jutnak. Ez pedig fontos, hiszen a spermiumok többsége az útja során “eltéved”, vagyis minél közelebb vannak a petesejthez, annál több az esélyük. Ebből a szemszögből közelítve a kutyapóz a legideálisabb, különösen akkor, ha a nő a felsőtestét is leengedi, így ugyanis a gravitáció is a segítségünkre lesz. Minden esetben fontos, hogy az aktus után a nő maradjon fekve, hogy a gravitáció ne ellene dolgozzon. A “gyertyaállás” szükségtelen, az együttlétet pedig élvezzük, ne egy szükséges, ütemezett folyamat legyen, mert ez biztosan nem segíti elő a családalapítást!