VisszaVásárlás

Trimeszter 3 Jód Nélküli

Étrend-kiegészítő tabletta vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. 5-féle szerves ásványi anyaggal. A Trimeszter 3 készítmény Jód Nélküli változata.


A várandósság harmadik szakaszára és az anyatejes táplálás időszakára

7-9 hónap


Megújult formula,
új D3-vitaminnal

Szabadalommal
védett termék

Megemelt cink, réz
és magnézium tartalommal

Színezék anyagot
nem tartalmaz

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk a babát már váróknak a várandósság harmadik trimeszterében (7-9 hónap). A Trimeszter 3 Jód nélküli változatát kifejezetten ajánljuk pajzsmirigy problémával küzdő nőknek, akiket endokrinológusuk és kezelő orvosuk eltiltott a plusz jód bevitelétől! Napi adagja 2 tabletta!

3. trimeszter

Mi történik ebben az időszakban?

A magzat harmadik fejlődési szakasza a 28. héttől a születésig tart. Már érett tüdővel rendelkezik a várandósság 35. hetében. Aktívan mozog, nagy ütemben fejlődik hétről-hétre. A 39. héten pedig felveszi a születési testhelyzetét. Napról-napra gyarapszik, eléri születési súlyát.

Hatóanyagok és szerepük

A fejlődésében szerepet játszó egyes vitaminok, illetve makro- és mikroelemek a megváltozott állapothoz viszonyítva alkotják a Trimeszter 3 Jód Nélküli készítmény összetételét.

A magnézium szerepet játszik a sejtosztódásban és a normál csontozat, fogazat fenntartásában valamint hozzájárul a normál izomműködéshez.

A cink hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, és az immunrendszer normál működéséhez és fenntartásához.

A vas hozzájárul a normál vörösvértest- és a hemoglobin képződéshez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A folát a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.


Anyatejes táplálás

Ajánlott a fogyasztása az anyatejes táplálás időszakában is!

A termék magas magnézium tartalma miatt a szülés előtti két hétben fogyasztása nem javasolt.

Egészségügyi Világközgyűlés (World Health Assembly)

A 2023 május 29-én tartott hetvenhatodik Egészségügyi Világközgyűlés (World Health Assembly) többek közt érintette a mikrotápanyag-hiányok egyre nagyobb arányú jelenlétét a világon.

A vitaminok és ásványi anyagok, különösen a folsav, a vas, az A-vitamin és a cink hiánya világszerte az összes óvodás korú gyermek 50%-át és a reproduktív korú nők 67%-át érinti. A mikrotápanyag-hiány súlyos következményekkel járhat, beleértve a spina bifidát és más idegcső-hibákat is, melyek komoly kockázatként jelentkeznek a terhességek alatt, illetve a magzat fejlődése során. Ezen felül pedig a várandósság létrejöttét is komolyan képesek hátráltatni.

Az állásfoglalásról az Egyesült Nemzetek Táplálkozási Évtizede (2016-2025) című jelentése keretében állapodtak meg.

Az élelmiszerek csökkent beltartalma miatt a WHO a mikrotápanyagokkal való élelmiszerdúsítást is javasolja, kiemeli a mikrotápanyagok fontosságát az egészség megőrzésében!


Kiemelt vitaminok/összetevők

Étrend-kiegészítő tabletta vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel a várandósság harmadik szakaszára és az anyatejes táplálás időszakára.


Hatóanyagok

féle szerves ásványi anyaggal.

Napi ajánlott mennyiség:

2 tabletta

1 doboz tartalma:

60 tabletta (30 nap)

Hatóanyagok 2 tablettában (NRV%*)

A-vitamin 1000 μg (125%)
C-vitamin 120 mg (150%)
D3-vitamin 5 μg (100%)
E-vitamin 16 mg (133,3%)
B6-vitamin (Piridoxin) 1,9 mg (135,7%)
Folsav 500 μg (250%)
Biotin 60 µg (120%)
Vas 30 mg (214,3%)
Magnézium 150 mg (40%)
Kalcium 170 mg (21,3%)
Foszfor 105 mg (15%)
Cink 17 mg (170%)
Réz 2 mg (200%)

*NRV%: Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referencia érték %-a (felnőttek esetében).
Az NRV értékek tulajdonképpen a minimális(!) beviteli mennyiséget jelentik, amire a népesség többségének szüksége van a betegségek megelőzésében. Az NRV (korábban RDA néven volt feltüntetve) az angol Nutrient Reference Value kifejezés rövidítése, ami magyarul a tápanyag referencia értéket jelenti.

84,3g / 60 db tabletta

Összetevők: magnézium-citrát; kalcium ortofoszforsavval alkotott sói; vas(II)-glükonát; fényező anyagok (zsírsavak); kalcium-citrát; L-aszkorbinsav; cink-citrát; DL-alfa-tokoferil-acetát; réz(II)-glükonát; csomósodást gátló (szilícium-dioxid); piridoxin-hidroklorid; retinil-acetát; pteroilmonoglutaminsav (folsav); D-biotin; kolekalciferol

A kismamáknak ajánljuk a jó minőségű, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást!

Tárolás: A készítmény érzékeny a levegő páratartalmára, ezért tárolja száraz helyen, napfénytől védve, legfeljebb 25 °C-on! A tablettákat csak közvetlenül fogyasztás előtt vegye ki a buborékfóliából! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítményt tartsa gyermekektől elzárva! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!

OGYÉI notifikációs szám: 31531/2023

Várandós útmutató

Melyik vitamin, ami igazán
nekem való?

Tudd meg!

Szerezd be még ma!

A Trimeszter Shopban számos akció és csomagajánlat közül válogathatsz. Akár másnapi kiszállítással. A termékeink patikákban is kaphatóak.

Irány a bolt!