Vissza

Trimeszter Terhességi Gyorsteszt

A Trimeszter Terhességi Gyorsteszt a megtermékenyülés után 7-10 nappal, azaz a beágyazódást követően akár 3 nappal alkalmas a terhesség korai kimutatására, az esedékes következő menstruáció kimaradása előtt 3-6 nappal, a teszt kiváló érzekenysége miatt.


A teszt érzékenysége 10 IU/liter hCG

A tesztcsík csak in vitro diagnosztikai (IVD) célra használható, önellenőrzésre alkalmas orvostechnikai eszköz.

A mérés elve

Terhesség esetén a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően egy choriogonadotropin nevű hormon kezd megjelenni a vérben és a vizeletben. A tesztcsík humán choriogonadotropin (hCG) kimutatására alkalmas vizeletben.

A mérés immunológiai vizsgálati eljáráson alapszik, a jelet hCG béta-alegységére specifikus, jelölt monoklonális ellenanyag biztosítja.

A teszt érzékenysége 10 IU/liter hCG. Az esedékes menstruáció kimaradása napján a hCG koncentrációja a 100 IU/litert is meghaladhatja a vizeletben.

Hogyan használd a Trimeszter Terhességi tesztet?

Pontosan kövesd az utasításokat!

Vizeletvétel történhet bármikor a nap folyamán, azonban a reggeli első vizeletben mindig magasabb a kimutatandó hormon koncentrációja. Lehetőleg friss mintából végezzük a vizsgálatot. Tesztelés előtt maximum 48 óráig 2-8°C-on lehet tárolni a vizeletmintát.
Ha hűtött mintát tesztelünk, a lezárt tasakban lévő tesztcsíkot és a vizeletmintát hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre (20-25°C-ra) tesztelés előtt.
A tesztcsíkot a fóliatasak felbontása után azonnal (1-2 órán belül) használjuk fel!
Lehetőleg kézzel ne érjünk a középső, fedetlen reakciózónához (a nyilak és a hCG felirat között).

A vizsgálat menete:

A vizeletmintát töltsük egy tiszta edénybe. A lezárt tasakból kivett tesztcsíkot mártsuk a vizeletmintába a nyilakkal jelzett irányban, a nyilak hegyénél lévő vízszintes jelig, amely kb. 1,5 cm-re van a tesztcsík aljától.

A tesztcsíkot leolvasásig tarthatjuk folyamatosan a vizeletmintában, vagy ha legalább 30-40 másodpercig a mintában tartottuk, kivehetjük, és vízszintes felületre fektetve olvassuk le az eredményt.

Leolvasás:

A jelek általában 3 percen belül láthatóak, de az eredmény értékeléséig várjon legalább 10-15 percet, hogy a háttér teljesen kitisztuljon! Száradás után a jelek a legtöbb esetben hosszú ideig, akár hónapokig stabilak maradnak.

Az eredmény kiértékelése

POZITÍV (TERHES): Egyértelműen két piros csík látható, a teszt-csík (T) és a kontroll csík (C)

NEGATÍV (NEM TERHES): Csak egy piros csík látható, a kontroll csík (C). A kontroll csík megjelenése arra utal, hogy a tesztcsík működőképes.

ÉRVÉNYTELEN: Nem látszik egy csík sem. Ebben az esetben a vizsgálat nem értékelhető, mert valamelyik reagens nem működőképes.

Megjegyzések

A teszt-csík és kontroll csík intenzitása nem minden esetben azonos, ez függ a mintában lévő hCG mennyiségétől. A kontroll csíknál (C) gyengébb, de 15 percen belül határozottan megjelenő teszt-csík (T) esetén pozitívnak tekinthető a minta.
Előfordulhat, hogy bizonyos mintákban kb. 15 perc után alig látható teszt-csík (T) jel alakul ki, ez nem minden esetben utal pozitív eredményre.
Ha alig látható a teszt-csík (T), és bizonytalan az eredményben, néhány (2-5) nap múlva friss mintával ismételje meg a vizsgálatot, ugyanis a hCG hormon koncentrációja a terhesség legkorábbi szakaszában 1,5-2 naponta megduplázódik. Pozitív hCG-jelet kaphat abortálás után is több hétig.

Más gyorstesztekhez hasonlóan, a teszt eredménye csak kiegészítő információt nyújt, a terhesség végső megerősítéséhez mindenképpen további orvosi és laboratóriumi vizsgálat szükséges. Terhességen kívül bizonyos tumorok, petefészek-ciszta, ektópiás terhesség okozhat magas hCG-szintet. Ezért a vizeletben kimutatott hCG-t nem szabad terhességnek tulajdonítani, ha az említett patológiai állapotok nincsenek kizárva.

Tárolás: A tesztet lezárt tasakban 4ºC és 30ºC között tárolhatjuk a lejárati ideig. Csak közvetlenül felhasználás előtt nyissuk fel!

Zavaró anyagok hatása: Nem ismert.

Megsemmisítés: Végezze gondosan, az emberi testből származó minta fertőzött lehet.

Várandós útmutató

Melyik vitamin, ami igazán
nekem való?

Tudd meg!

Szerezd be még ma!

A Trimeszter Shopban számos akció és csomagajánlat közül válogathatsz. Akár másnapi kiszállítással. A termékeink patikákban is kaphatóak.

Irány a bolt!