A gyakori és makacs fertőzések sajnos a meddőséget is magukkal hozhatják, mivel egy igen gyakori betegségre utalhatnak.

Az IR-rel kapcsolatosan a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy egy olyan betegségről beszélünk, melyet többnyire az életmód vált ki. A cukorbetegség előszobájaként is emlegetett kór olyan tüneteket is produkál, melyekre nem is gondolnánk, pedig, ha felfigyelünk rájuk, jó eséllyel orvosolni lehet a gondot!

Fertőzések

Az IR betegségnél a sejtek érzékenysége az inzulinre csökken, mivel az a magas cukorszint miatt állandóan magas szinten van a szervezetben. De az inzulin sem csak egyetlen dolgot befolyásol a testben, vagyis hatással van a cukorszinten kívül az erekre, sőt, a sajthalálra is. Ez a kettő pedig már jelentősen képes roncsolni az érhálózatot, mivel állandó magas inzulinszint mellett a hormon az ereket összehúzza, és egyes sejtek burjánzását is elősegíti.

Hogy ennek mi a vége? Makacs fertőzések, melyektől valahogy nem sikerül megszabadulni. Ez lehet köröm vagy bőrgomba, de sajnos hüvelyi problémákat is kiválthat, arról már nem is beszélve, hogy az IR nagyon sok esetben a meddőséget is magával hozza – többek köz éppen érroncsoló hatása miatt is.

ban, hogy az IR sajnos meddőséget is okoz, mely a makacs hüvelyi fertőzésekkel csak romlik.

Életmód és tápanyagok

Az IR a legtöbb esetben életmódváltással korrigálható, de ez sajnos a meddőségen sokszor nem segít. Ehhez ugyanis célzott tápanyagpótlásra lehet szükség, melyben a várandósvitamin nyújt megoldást.

Mivel a makacs fertőzések is gondot okoznak, azért a készítmény mindenképpen tartalmazzon szerves kötési formában (-citrát – glükonát) cinket és rezet. Ez a két anyag antibakteriális, anivirális és fungicid tulajdonságokkal bír a szervezetben, így hatékonyan előzik meg a hüvelyi fertőzések kialakulsát is.