Tény, hogy a férfiakat érintő meddőség egyre elterjedtebb szerte a világon. Az is tény, hogy ennek hátterében az áll, hogy egyre alacsonyabb a spermiumszámuk, amit azonban egyelőre nem lehet tudni, miért is van. Tenni azonban lehet ellene, méghozzá nem is keveset, első körben rögtön azzal, ha kivesszük a zsebünkből a mobilt!

Mobil?

A mobiltelefonok rádiófrekvenciás (RF) elektromágneses hullámokat (EMW) bocsátanak ki, amit az emberi test sajnos elnyel. Ezek a hullámok pedig potenciálisan káros hatást gyakorolnak az agyra, a szívre és a reproduktív szervekre – persze sok más szervrendszerrel egyetemben. A technológia azonban rohamosan fejlődik, így sokszor legyintünk egyet, hiszen a káros mobilok kora régen volt.

Ez azonban ebben a formában nem igaz. Friss, idei tanulmányok is igazolják, hogy ez a fajta káros kibocsátása a mobiloknak most is jelen van, és sajnos a spermiumtermelésre is hatással van. Sőt, nem csak a termelésre, hanem a spermiumok mozgására és minőségére is rombolóan hat!

A mobil a mumus?

Ha a mobil megy – vagy legalább nem a zsebben tartjuk – akkor a gond megoldódik? Sajnos nem, ennyire nem egyszerű a dolog, de biztos, hogy segít a javulásban! A férfiak meddősége – akárcsak a hölgyek esetében – igazából három tényezőre vezethető vissza: betegségre, traumára (fizikai vagy akár lelki) és a környezeti ártalmak okozta tápanyaghiányos állapotokra (ezek egyébként a betegségek esetében is többnyire jelen vannak).

Életmód

Banálisnak tűnik, de a termékenységi mutatók nagyban javíthatóak a megfelelő életmóddal. Ebbe szervesen beletartozik a mozgás, az egészséges táplálkozás és a tápanyagpótlás. Ennek megoldása pusztán táplálkozással ma már nehézkes, de segítség gyanánt ott vannak a férfivitaminok!

És itt jön a dilemma: melyiket? Hiszen vitaminkészítmény annyi van, mint égen a csillag, mégis jelen vannak az említett tápanyaghiányos állapotok! Sajnos a tápanyagokat nem elég pusztán bevinni, azok hasznosulása az igazán nagy kérdés. Ez lényegesen javul abban az esetben, ha a bevitt anyagok szerves, biológiailag aktív kémiai kötési formákban vannak jelen – ez praktikusan -ctrát és -glükonát kötési formákat jelent. A szervetlen kötésben bevitt anyagokat a testnek még át kell alakítania 2-3 alkalommal, mire azok használhatóak lesznek. Ennek következtében nagy részük egyszerűen a vizelettel kiválasztódik, nem hasznosul. A szerves kötések esetében nem kell annyi átalakítás, így a hasznosulásuk akár 80%-kal is javul! Emellett pedig, ha a készítmény még komplex is – vagyis a lehető legtöbb anyagot tartalmazza, természetesen szerves kötésben –, akkor számolhatunk az egyes anyagok mások felszívódását segítő hatásával is, vagyis így érhetjük el a legjobb eredményt a vitaminkészítmény szedése terén.