Szinte minden férfi rémálma, hogy az agyban, a döntő pillanatban beüt a krach, és csődöt mond. A potenciazavar pedig sajnos idehaza is sok férfit érint, ami elkeserítő, de tenni igen sokat lehet ellene!

Potenciazavar

Nemrégiben idehaza egy 10 000 online kérdőív kiértékelésével készült tanulmány rámutatott arra, hogy a férfi lakosság ötöde messze nem biztos abban, hogy teljes értékű merevedést képes produkálni, illetve, hogy azt képes lesz fenntartani az aktus végéig. A jellemző elképzelés szerint ennek pusztán lelki okai vannak. A lelki tényezők valóban fontos részletek, de főleg idősebb korban (azaz 35-40 éves kor felett) már a biológia, az egészségi állapot, a hormonszintek és rengeteg egyéb tényező is beleszól a képletbe.

Biológiai okok

A héttérben húzódó biológiai okok között igen gyakori a hormonális eltolódás, a keringést érintő zavarok és persze az egészségtelen életmódból adódó gondok. Az orvos a legtöbb esetben tud segíteni, de itt nem áll meg a dolog, hiszen a potenciazavart is sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni. A kielégítő szexualitás, a normál szexuális működés pedig pontosan ugyan attól a dologtól függ, mint gyakorlatilag minden egyes funkció a testben – ez pedig a megfelelő tápanyagellátottság.

Tápanyagok és az élet

Az életmódunk (stressz, rohanás, légszennyezettség, stb.) egyre növekvő tápanyagigényeket generál, melyeket a vegyszerezett, tömegtermelt élelmiszerekből egyre kevésbé, egyre nagyobb hézagokkal tudunk csak fedezni. A vitamin, nyomelem és ásványi anyag pótlás éppen ezért ma már sok esetben elengedhetetlen, hiszen a szervezet általános működésébe – azokba is, melyek a merevedéshez kapcsolódnak – beleszól a tápanyagellátottság. A férfiak esetében pedig erre a legalkalmasabb a jó férfivitamin. Ennek pedig két ismérve van:

  • Összetettség
  • Szerves kémiai kötések a benne szereplő anyagok esetében

Mindkét szempont a hasznosulás miatt fontos. A komplex készítményekben az egyes anyagok segítik mások hasznosulását, míg a biológiailag aktív, szerves kötések (-citrátok; -glükonátok) akár 80%-kal is növelik a hasznosulást