A férfiak egészségével a termékenységükkel és sok más területtel kapcsolatosan is nagyon sok tévhitet tartanak fent, hiszen el. Ezek közül most összeszedtünk 5-öt. 

Férfivitamin=szteroid 

Nem, nem és nem! A szteroidok adagolása – mivel hormonokról van szó – szigorúan orvosi felügyelethez kötötten zajlik, a vitaminkészítmények azonban nem ilyenek, bár hiba lenne azt hinni, hogy egy vitaminkészítmény nem lehet veszélyes, vagy hogy mindegyik hatékony! Fontos, hogy az adott készítmény szerves, biológiailag aktív kötési formákban (pl.: -citrátok; -glukonátok) tartalmazza az anyagokat, hiszen azok így akár 80%kal is jobban hasznosulnak. Hasznosulás híján ugyanis sajnos nem képesek segíteni a szervezetnek, hiába szedjük őket. Szem előtt kell tartani az NRV értékeket is, melyek a napi ajánlott beviteli mennyiségek százalékos értékei egy kiegyensúlyozott étkezés mellett. A vitaminokat is túl lehet ugyanis adagolni, és bizony ennek következményei nem éppen kellemesek. A megfelelő férfivitamin azonban nem csak a termékenységet képes helyre tenni, de segít a sportteljesítmény fokozásában is, pusztán azzal, hogy feltölti a tápanyagraktárakat! 

Apatest vagy szuperman 

Egyik sem! A legvonzóbb az egészségtől és tettvágytól kicsattanó férfi, de sem az apatest, sem a szuperman alak nem igazán ezt tükrözi. Mindkettő eléréséhez kockáztatjuk az egészséget. Előbbi esetében a többlet zsír a problémás, utóbbinál pedig a túledzés, a test kizsigerelése lehet a gond. 

A meddőség azt jelenti, nem lehet gyerekem 

A meddőség fogalma azt takarja, mikor egy párnak normál szexuális élet mellett egy év alatt sem fogan meg a gyermeke. Vagyis ilyenkor is “becsúszhat” a gyerek, de ennek esélye minimálisan alacsony, az esélyeken pedig a megfelelő vitaminkészítmény nagyon sokat tud javítani!  

Ha már van gyerekem, nem lehetek meddő 

Mivel a meddőség kialakulhat bármikor, így a fenti kijelentés nem igaz. Az úgynevezett másodlagos, vagy secunder meddőség a férfiak esetében is kialakulhat, hátterében pedig igen gyakran a rohanó életvitel miatt kialakuló tápanyaghiányos állapotok húzódnak meg. De meddőség létrejöhet betegség vagy más tényezők révén is! 

Ha meddő vagyok, csak gyerekem nem lehet 

A meddőség egy tünet, azt jelzi, a szervezet működése nem tökéletes. Ha egy ilyen kaliberű tünetet nem kezelünk, annak hosszabb távon még rosszabb egészségügyi következményei lesznek – ezt mindenképpen tartsuk szem előtt!